Pauline Stenwall - min vardag på gården

En blogg om vardagslivet på en gård med allt vad det innebär från hus och hem till djur och natur. Nu även en dos av småbarns liv.

Ännu en dag i lantbrukets tjänst!

djur, familj Permalink0

Igår hade jag skrivit ett långt genomarbetat inlägg om Brexit och EU men efter 40 min skrivande och redigerande så försvann allt!! Jag blev lite smått sur så skrev inte om det för då vaknade även lillan. Nu sover hon äntligen efter en lång dag i Skåne.

Idag blev det en familjedag på Borgeby fältdagar. Det är en stor mässa med flera utställare och med över 20000 besökare på 2 dagar. Då är ändå vi bönder en utdöende art. Det var första gången jag följde med också men jag måste säga att det var över förväntan. Visst är jag helt tom i kolan nu tillbaka i hemmet men det var mycket vettigt att titta på. Så idag har jag och Natalie ställt upp och varit med på bondens intressen. Igår hjälpte vi till i ladugården med att tvätta vattenkoppar. Alltid är det något att göra. Fick frågan av en tjej på 10 år vad jobbar Robert med egentligen? Mjölkar han bara?

Det är så roligt för det är många barn som tror att det han inte har ett "riktigt" jobb och det är väl sant i sig men han jobbar nog mer än de flesta. Så jag förklarade lite fint att det är 6 timmar om dagen med att mjölka sen kommer köttdjur, skörden, kalvningar, djuren ska ha vatten, mat och mockning m.m och att han inte har helger eller semester. Ja just ja.. Sen är det ju som sagt var en livstil och en hobby samtidigt som ett arbete. Hade inte jag trivts med att hjälpa Robert eller att vilja driva företaget ihop så skulle det aldrig fungera. Då han är egen visst har vi mycket hjälp av hans far och "drängen" men flera vi känner har företaget ihop med någon i familjen så man kanske har ledigt någon kväll eller helg. Nu är vi absolut inte de enda som driver det på vårt sätt men det underlättar ju som sagt att det har blivit ett stort intresse även för mig. Såg att han nu hade tävlat om Falsterbo biljetter så kände mig allt lite mer kär nu han kan den mannen. Det handlar om att ge och ta!

Nu är det sängen som gäller!

Till top