Pauline Stenwall - min vardag på gården

En blogg om vardagslivet på en gård med allt vad det innebär från hus och hem till djur och natur. Nu även en dos av småbarns liv.

Gräsänka

barn, djur, familj, lantbruk Permalink0

Idag for mannen iväg till Skåne och jag bestämde mig för att stanna hemma och sköta gården. 

Vi hade tänkt att åka med men när Robert skulle ha med en vän konstaterade jag snabbt att jag inte ville vara ett bihang och att Natalie nog inte skulle uppskatta att åka bil 5 timmar. 

Så hon fick åka till förskolan en kort dag så att jag kunde jobba med djuren. Känns mycket märkligt att vara hemma med henne på förskola. Men jag jobbar ju och aldrig en gång har jag tänkt att Robert gör fel. Han jobbar ju hemma varje dag och lämnar henne. Jag får sluta ha det ständiga dåliga mamma samvetet! 

Så idag har först slaktbilen varit här efter chauffören ringde och förklarade att stället han skulle ha hämtat på hade "tappat bort" sina djur. De hade alltså rymt så fanns inga att lasta. Så jag och svärfar tog hand om det. Upptäcker då en tjur som haltar och får ringa ut veterinär då han med största sannolikhet har klövspalt. Så nu har han fått antibiotika och Smärtlindring. Ikväll stod han och åt så hoppas hoppas att det ger önskad effekt. 

Jag har även tvättat stallar som jag ska börja måla. Vi får se hur långt jag hinner i sommar med allt städ osv. Vi ligger som sagt efter sen förra hösten då jag fick för mig att det var mycket roligare på sjukhus än hemma. 

Det är skönt att veta att man klarar av gården även om Robert är iväg. Allt löser sig med rätt inställning och vilja att lära. Jag hade ingen aning om hur man driver ett jordbruk i den här skalan innan jag flyttade hit men nu skulle jag nog klara av att driva eget haha. Älskar att arbeta med djuren och hoppas att vi en dag ska kunna jobba tillsammans mer och att då kunna ta ut en lön. Tills dess är jag glad volontär arbetare! 

Vi hörs mina vänner! 


Lite skillnad från gårdagen då man var uppklädd och sminkad inför möte. det är kontrasterna som gör det! 



Kvällen spenderade jag ute med högtryckstvätten och en öl. Det är manligt det! 

Till top