Pauline Stenwall - min vardag på gården

En blogg om vardagslivet på en gård med allt vad det innebär från hus och hem till djur och natur. Nu även en dos av småbarns liv.

Tänk vad en ridtur kan göra för själen

Personligt, djur Permalink0

Mitt humör har ju inte vart på topp hela dagen men med lite fika hos vänner, känna lite bebissparkar som fick mig att lipa och sen en tur med hästen så vände det med råge. 


Det var vår första långtur idag. Vi fick sällskap av Bodil och hennes groska. Så trött hon blev min dam men så fin hon var. Så duktig. Vi har mött kor, rådjur och får. Överallt går hon fram. det är så fantastiskt att inte behöva fundera på vilket humör hästen skulle vara på för dagen. Utan man vet att man kommer lösa allt. 

Det var en ny runda som jag inte hade ridit innan heller. Så fina ridvägar! Vi red i utkanten av smålandsstenar och sedan hem igen. Så skönt och humöret är uppe i topp igen. Hästar är terapi. 

Väl hemma igen hade jag en trött häst som nästan somnade i min famn när jag hoppade av. Hon lade huvudet mot mitt bröst och bara stod. Efter lite massage och stretching så hoppas vi att hon inte får alltför mycket träningsvärk imorgon. 

Sov så gott mina vänner! Mer häst åt folket! 


Till top