Pauline Stenwall - min vardag på gården

En blogg om vardagslivet på en gård med allt vad det innebär från hus och hem till djur och natur. Nu även en dos av småbarns liv.

Otakt

Allmänt barn Permalink0
Idag har vi hamnat i otakt. Var på BVC och tiden var när hon har sin sovstund På förmiddagen. Så väckte henne och då var hon pigg och glad men sen satte det igång! Kl 11 började hon bli ledsen men somnade till i bilen. När bilen hade stannat började det igen, gav henne en skvätt mat och la henne i vagnen och gick en sväng. Sov 40 min så vi hann börja mocka lite sen upp igen, då fanns ingen tröst för henne. Inte byta blöja, leka, sitta, äta, vagga eller gå med vagnen dög. Tillslut somnade hon vid bröstet och jag la henne i bärsjalen. Ut till stallet igen lyckades mocka klart. Efter 30 min vaknar hon och äter en skvätt, sen ledsen jaha prövar allt igen men ingenting fungerar när hon är så pass övertrött. Så vi sätter oss i bilen och åker fungerar bra så länge hjulen rullar. När vi stannar vaknar hon och är nöjd en liten stund ja tillochmed glad. Sen pang börjar vi gråta igen och då satte vi oss i ett nedsläckt rum och ammade. Hon låg i nästan 2 timmar vid bröstet och tröstade dig men har nu somnat. Blir att sitta helt still och bara va och hoppas att vi kan sova till iallafall kl 19.00. 

Tänk att det är så viktigt för en så liten att rytmen inte störs av något. Vissa dagar får man vara glad om man kan få armarna fria 15 minuter när mannen är ute och jobbar. Då är det värre med avlastning. Medan andra dagar fungerar perfekt! Då de sover och mår bra bara för att allt bara stämmer för dem. Tur att
man inte är ensam om att kämpa med bebisens sömn. Det är bara så det är ibland och tillslut kommer man in i det. 



Till top