Pauline Stenwall - min vardag på gården

En blogg om vardagslivet på en gård med allt vad det innebär från hus och hem till djur och natur. Nu även en dos av småbarns liv.

2 jobberbjudanden på 2 dagar

Allmänt, Personligt Permalink0
Denna veckan har varit full rulle på alla plan både psykiskt och fysikskt. Har hänt så mycket och det har varit så mycker telefonsamtal fram och tillbaka. Men det har ju löst sig fin fint! Allt från återbesök till Salgrenska och jobberbjudanden. 
 
Än är inga papper påskrivna men muntligt är det avklarat men kan ju vara tyst om vilka ställen än så länge. Det första var fast helger och lite extra. Nöjd och glad åkte jag hem och skulle fira att jag fått in en fot här och ska börja gå bredvid om en vecka för att komma in i allt. 
 
Så dagen efter får jag komma in på intervju för en 72% tjänst och 1 timma efter jag lämnat lokalen ringer de och vill ha in mig på provjobb dagen efter. Då har jag och mannen konstaterat att det kommer inte gå utan jag kommer att behöva tacka nej för vi kan inte få ihop att båda börjar kl 6 när förskolan öppnar 6.30 och vi kan inte ha som praxis att någon tar hand om henne varje morgon. Så jag säger att tyvärr har jag nog sagt ja för snabbt och vi får inte ihop det. Kändes förjävligt att tacka nej till jobb. Vi kanske klarar oss nu på om jag bara får in lite grann och resten i mammapenning men sen då? Vi vet alltför väl att olyckan kan vara framme snabbt och sen ska man ju någon gång vilja gå i pension också. Då kan det vara trevligt att ha tjänat in någon krona faktiskt. Man får inte bara tänka på nu även om allt oftast löser sig behöver man inte vara dumdristig. Då säger hon i luren att ja men du när kan du vara här tidigast ja du 6.45 säger jag. - Hopp jag ska bara dubbelkolla med chefen och lite runt här så återkommer jag. 
Ja så lite senare på eftermiddagen ringer hon tillbaka och konstaterar att allt löser sig! Så jag får komma så fort jag kan. Känns ganska trevligt att få en sådan bekräftelse på att man gjort ett bra intryck. 
 
Bara att ringa tillbaka till första stället för att förklara läget. Men att jag gärna kan hoppa in ibland de helger jag inte går på schema på det andra stället. Så får vi se hur det går och hur jag orkar det men den dagen den sorgen nu ska vi ju tro att det är givande arbeten som ger mig energi och inte dränerar mig på energi. 
 
Igår var jag inne på skolan och vikade på geografin och många frågor från elever som undrar om jag tänkte sluta för att jag inte tyckte om barnen. Fick förklara att det inte fanns fler timmar på skolan fast i deras klass och att jag fått en annan tjänst. Sen är det mycket arbete innnan och efter lektionerna vilket man helst ska göra på sin arbetstid men jag tog med alltför mycket hem. Vilket är något jag absolut måste arbeta med för man måste skilja på arbete och privatliv sen till viss mån ska man ta med sig andras öden hem annars kanske man skulle sluta arbeta med människor som sympatin och empatin för andra tar slut. Jag gick hem igår med många kramar, en teckning och massa kärlek från barnen.
 
Så nästa vecka ska ni få reda på vad det är jag ska syssla med =) 
 
Kram på er! 
 
 
 
 
Till top