Pauline Stenwall - min vardag på gården

En blogg om vardagslivet på en gård med allt vad det innebär från hus och hem till djur och natur. Nu även en dos av småbarns liv.

Heja förskolan!

barn Permalink0

Det har ju delats en artikel om att barn blir stressade om de lämnas innan 2 års åldern. Jag tror på forskningen det är inte det men sen tror jag också på att varje barn är en individ och det fungerar olika för olika barn. Jag är tacksam att vi slapp lämna vid 12 mån för det hade inte gått lika bra. Sen lämnar vi bara 3 dagar och då inte heldagar. det tror jag är perfekt för vår dotter! Hon är glad när hon vaknar, glad när hon somnar och äter bättre än någonsin! Heja förskolan! Vilken skillnad på vår tös. Det som är negativt är att hon lärt sig tjuta väldigt högt då hon blir arg haha. Nej jag tror vi lämnade henne i rätt ålder, lagom med timmar så för henne är förskolan en lekplats där vi hämtar henne innan hon hunnit märka att hon varit utan oss nästan. Inte en tår har hon fällt när vi lämnat! Hon är bara så glad att få gå in genom dörrarna till sina kompisar. 


Vi föräldrar har ändå konstant dåligt samvete för att vi lämnar barnen. Åtminstone jag! Jag tycker det är jobbigt att lämna henne någon timma till mor och farföräldrar för det känns som att jag har ju skaffat barn och då får jag väl se till att ta hand om dem! Så kommer det en artikel om att man ska vara hemma ännu mer med barnen och jag tror på dem men det är ju så att verkligheten för många par gör att det inte är ekonomiskt möjligt. Jag lever gärna på lite mindre nu så länge vi har mat på bordet, blöjor och kläder till Natalie. Klarade vi inte det då hade jag självklart ökat mina jobbtimmar. Jag skulle själv inte välja att lämna fulltid för en så liten då jag redan tycker att det känns som att jag aldrig ser min dotter när jag jobbar 2 dagar. Sen har jag full förståelse för att vissa måste!

Nattningen har blivit en fröjd! 

Vi har ju en ganska social och bestämd dam här hemma. Hon har aldrig tyckt att sova är en rolig grej. Utan sovit mest skvättar som liten och velat amma mycket på nätterna fram till olyckan. Sen sov hon hela nätter ett tag när jag låg inne på sjukhuset. Men började vakna när jag var hemma igen hmm. Lite mammig och ville vara nära hela tiden. Hon har sovit i egen säng ett tag men vaknat på natten och velat komma upp. 

Så nu fick hon eget rum och började på förskolan. Mycket bra! Hon sover 2-3 timmar på dagen i ett streck! Ni förstår ju vilken skillnad det har gjort för oss här hemma man hinner göra något färdigt i ett svep! Fantastiskt. Och hon sover på natten. Vi beslöt att Robert skulle gå in till henne på natten istället så fick vi se vad som hände och vet ni nu har vi sovit 5 hela nätter på raken! 5 nätter!! Helt galet.. det var inte lika intressant att vakna längre när inte mamma kom in. Tänk att det skulle vara så enkelt! 

Nu på kvällen när man ska lägga henne så nästan hoppar hon ur famnen på en ner till sina gosedjur! Så skönt hon somnar med ett leende och vaknar med ett. Hon mår nog ganska bra. Vi som alltid tjafsat om
Läggdags innan. Hon skulle bara somna vid bröstet, sen efter olyckan med någon av oss bredvid sig, hon gallskrek så fort man närmade sig spjälsängen. Sen gav sig Robert fan på att lyckas. Jag gick ut till stallet och han kämpade i en timma. Efter det har det gått som en dans. Så skönt! 

Jag vet att så många kämpar med sömnen och heja er! Det är inte lätt men tillslut blir det bättre. Kämpa på ni är fantastiska! 



Till top