Pauline Stenwall - min vardag på gården

En blogg om vardagslivet på en gård med allt vad det innebär från hus och hem till djur och natur. Nu även en dos av småbarns liv.

Blodförgiftning och ett nytt drän

Personligt Permalink1

Ja man undrar ju när det här ska ta slut. Som sagt åkte vi in med ambulans igår. Idag på morgonen har jag en Temp på 40,2 och det har visat sig att jag har fått bakterier i blodet. Röntgen som gjordes igår visar att det finns var inkapslat i levern. Allt blod går ju igenom levern så inte så konstigt att det finns bakterier i blodet. Jag fick en penicillin sort till i blodet. De satte även in ett drän i levern det gamla dränet sitter utanför. De gick in mellan 2 revben och satte en slang. Jag var vaken med lokalbedövning och kände när jag låg där att ja jag är ganska stark. Min feber är fortfarande hög men sjunker då jag får paracetamol i blodet. När jag nämner idag att Ipren har fungerat ganska bra säger sköterskan att men Ipren ska du inte ta med innohep! Varför har ingen nämnt detta innan?! Jag har ju fått Ipren här inne, fått ta det hemma. Så nu rann bägaren över för oss! Inte ett slarv till på det här sjukhuset! Så har bett om förflyttning till annat sjukhus men som jag mår just nu är en flytt inte möjlig. Jag har fått syrgas då jag har svårt med djupa andetag nu när det nya dränet sitter mellan revbenen. Hög feber den måste ner på 38 innan jag kan transporteras.
Inatt kommer mamma sova här med mig. Hon vågar inte lämna mig längre. Jag är så urbota trött på detta nu! Men jag vet att jag måste vara inne på sjukhus. Behöver all medicin och hjälp jag kan få.. Hur mycket orkar man?! Ska försöka få mig lite sömn inatt men har sovit idag på eftermiddagen. Det ska nog gå bra. Just nu mår jag hyfsat bra med medicin i blodet. Ni får ny uppdatering imorgon!

Godnatt!

Till top